حماسه نه دی کلام حضرت امام خامنه ای (مد ظله العالی )
آیا ۹ دی مورد تأکید مقام معظم رهبری است؟
نهم دی ماه سال ۱۳۸۸؛ روزی که ملت ایران یکپارچه در مقابل فتنه انگیزی عده ای قانون شکن ایستاد و حجت را بر مسئولان کشور برای مقابله با فتنه گران تمام کرد،
حماسه نه دی در بیانات رهبر معظم انقلاب با مفاهیم و اصطلاحات بی نظیری توصیف شده که در حقیقت وصف عظمت واقعی این روز است، نه یک توصیف شعاری.
امام خامنه ای در اولین بیانات خود پس از ۹ دی- بیانات در دیدار مردم قم، (۱۹ دی ۱۳۸۸)- اهمیت این روز و چرایی این اهمیت را تشریح کردند. بر اساس این بیانات، باید گفت از دیدگاه معظم له،
نهم دی روز وحدت مردم با خداست. در این روز، حرکت بصیر و ایمانی مردم با اراده الهی به وحدت رسید، چنانکه رهبر معظم انقلاب در این باره می فرمایند:
«هرچه انسان در اطراف این قضایا فکر می کند، دست خدای متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن علی(ع) را می بیند. این کارها، کارهایی نیست که با اراده امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهی است.»
(۱۹ دی ۱۳۸۸)
معظم له در بیانات دیگری،(۲۱/۹/۱۳۹۰)، روح دیانت حاکم بر مردم را عامل شکل گیری ۹ دی می دانند و البته در شکل گیری این روح دیانت، توجه به مکتب عاشورا نقش اساسی دارد.
پیوند روح دیانت با مردم، ابتدا در شکل گیری انقلاب اسلامی موثر واقع شد و سپس در روزهای تاریخی پس از انقلاب به ویژه در ۹ دی ۱۳۸۸ نقطه عطفی در تاریخ انقلاب به وجود آورد.
پیوند دیانت با مردم یا وحدت ملت با خدا در روز ۹ دی که در اثر بیداری و بصیرت عاشورایی شکل گرفت، می تواند منشأ تحولات و دگرگونی های بزرگی باشد.
اولاً؛ ماهیت این رخداد که برخاسته از اوج ایمان، حضور مردمی و بصیرت است، خود زمینه بالارفتن ایمان و بیداری را فراهم می کند.
۹ دی هم نشان دهنده اوج ایمان و بصیرت مردم است و هم منشأ این اوج یابی در مراحل بعدی است. ایمان، حضور مردمی و بصیرت که عوامل ایجادکننده انقلاب اسلامی و حرکت های انقلابی بعدی هستند، عوامل نگه دارنده انقلاب و نظام نیز محسوب می شوند.
یعنی این عناصر تهدیدات را خنثی کرده و دشمنان را ناامید می کنند. از این منظر رهبر معظم انقلاب در مورد آثار ۹ دی می فرمایند:
«با این حرکت مردم، آن حجم عظیم تبلیغات دشمن که می خواست فتنه گران را مردم ایران معرفی کند و این جور نشان بدهد که مردم ایران از انقلاب شان، از نظام شان برگشتند، به کلی نقش بر آب شد؛ یعنی مردم نشان دادند که این اجتماع، مردم ایران است.»
ثانیاً شکل گیری چنین روزهایی که در آن یاری خدا و تلاش مردم با یکدیگر وحدت می یابد، حجت و دلیل آشکاری بر نشان دادن مسیر حرکت جامعه به سوی حقانیت است. در نظام مردم سالاری دینی مسئولان کشور در برابر خواسته های حق جویانه تکلیف می یابند و از این رو، مقام معظم رهبری در ۱۹ دی ۸۸، روز ۹ دی را روز اتمام حجت بر همگان دانستند و از مسئولان قوای سه گانه خواستند تا در مقابل فتنه گران وظایف قانونی خود را انجام دهند.
۹ دی نماد حضور و حرکت ایمانی و از روی بصیرت است، بنابراین پس از آن جریان فتنه دیگر نتوانست به حیات خود ادامه دهد.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به این اثرگذاری، ۹ دی را روز ماندگاری در تاریخ کشور می دانند و می فرمایند:
«فتنه ۸۸ تنها آن چیزی نبود که توی خیابان به وسیله تعدادی آدم دیده شد؛ این یک چیز ریشه داری بود، یک بیماری عمیقی درست کرده بودند، اهدافی داشتند، زمینه ها و مقدمات فراوانی برایش چیده شده بود، کارهای بزرگی شده بود و هدف های بسیار خطرناکی دنبال این کار بود که با این برخوردهای گوناگون سیاسی و امنیتی و اینها حل نمی شد؛ یک حرکت عظیم مردمی لازم داشت که این حرکت، حرکت ۹ دی بود؛ آمدند بساط فتنه و فتنه گران را در هم پیچیدند. لذا حادثه ۹ دی یک حادثه ماندنی در تاریخ ماست.»
(۲۱/۹/۱۳۹۰)