آشنایی با چای سرد
مدتهاست که چای سرد یا آیس تی (Ice Tea) هم با برندهای مختلف در فروشگاهها عرضه میشه و طرفدارهای خودش رو هم داره. با این اوصاف چرا چای سرد رو خودمون آماده نکنیم؟ کارِ سختی نیست. به علاوه میتونید چایِ سرد با طعمهای مختلف آماده کنید.
چای سرد رو میشه به دو روش «دم کردن» و یا تهیه با «آبِ سرد» آماده کرد. در هر کدوم این روشها میتونید طعم متفاوتی از چای رو تجربه کنید.
درروش دم کردن اول مقداری چای سبز یا سیاه (و حتی دو عدد چای کیسهای) رو در قوری به مدت ۴ تا ۵ دقیقه دم کنید. اگه از چای خشک استفاده میکنید، بعد از دم کشیدن چای، از صافی عبورش بدید. نوشیدنی حاصل رو توی ظرف شیشهای دردار ریخته و درون یخچال قرار بدید.
اما در روش سرد بدون جوشاندن چای، چای خشک رو به یک لیتر آب سرد اضافه میکنید و بعد توی یه ظرف مناسب دردار به مدت ۲ الی ۳ روز درون یخچال قرار میدید. در این روش لازم نیست اول چای را از صافی جدا کنید، اجازه دهید در طی دو- سه روز عصاره و عطر چای در آب آزاد بشه، صاف کردن رو به موقعی که قراره است نوشیدنی رو آماده کنید موکول کنید.
چای سرد را شیرین و طعمدار کنیم
از هر کدام این روشها که استفاده کنید حالا یه نوشیدنی سرد دارید، برای شیرین کردن و یا طعمدار کردن چای، مقداری آب و شکر رو روی گاز حرارت بدید تا این شربت غلیظ و از نظر شیرینی به مقدار دلخواه برسه. حالا این شربت رو به چاییای که از یکی از روشهای بالا تهیه کردید اضافه کنید. میتونیم با دارچین، زنجفیل، لیموی تازه، نعناع و یا سایر میوهها طعمدارش کنیم.
من چای سرد رو به هر دو روش بالا آماده کردم. برای شیرین و طعم دادن به چای دم کرده سرد، از شربتی با طعم لیمو و دارچین استفاده کردم (در مرحله نهایی آماده شدن شربت آب و شکر مقداری آبلیموی تازه و دارچین یا چوب دارچین اضافه کردم و بعد از یک دقیقه زیر شعله را خاموش کردم).
برای شیرین کردن چای به روش سرد (روش دوم) از شربت زغالاخته استفاده کردم. (در مرحله نهایی آماده شدن شربت آب و شکر مقداری آبزغالاخته به شربت آب و شکر اضافه کردم و پس از یک دقیقه جوشیدن خاموشش کردم).
توجه:
میتونید میزان چای به شربت رو به مقدار نصف چای و نصف شربت تنظیم کنین یا بسته به ذائقهتون تغییرش بدید.
چاییآی که به روش اول درست میشه معمولا تیرهتر و خوشرنگتر از روش دومه.
وقتی خواستید چای سرد را سرو کنید، یخ را فراموش نکنید!