سردی و گرمی مزاج و روش تشخیص آن
در مورد سردی و گرمی مزاج آدما و روش تشخیص اون باید بگم معمولا آدمایی که مزاج گرم دارن با خوردن گرمی ها به شدت واکنش نشون می دن مثل زدن جوش و......... و آدمای سرد مزاج با خوردن چیزای سرد دچار بهم ریختگی سیستم گوارشی می شنن
آدمای معتدل هم واکنش عادی نسبت به خوردن مواد گرمی و سردی دارند
مثلا اگه من خیلی گرمی بخورم مثلا یک هفته روزی 10 تا خرما و آجیل و شیرینی بخورم جوش می زنم و گرمیم می شه و در غیر این صورت معمولی هستم البته نباید بحث آلودگی های درونی بدن برای زدن جوش یا جوش غرور با این قضیه قاطی شه
فهرست مواد غذایی گرم و سرد
میوه ها و
دانه های گرم وتر
انجیر ، انگور ، بادام زمینی ، بادام شیرین ، بادام کوهی ، به ، تخم
خربزه ، توت (شاه توت) ، انواع توت ها ، خربزه ، هویج ( زردک) ، سیب ، شلغم ، کدو
، کنجد ، گلاب ، لوبیا قرمز
میوه ها و
دانه های گرم و خشک
. انبه ، بادام کاغذی ، بادمجان (خیلی گرم و خشک) ، تخم شربتی ، بولاغ
اوتی ، پرتقال ، پسته ، پونه (خیلی گرم و خشک) ، پیاز (خیلی گرم و خشک) ، پیه (
دمبه) ، ترب (خیلی گرم و خشک) ، تره ، جعفری، دینارویه ،چای ، خردل ها ، خرما ،
خرمالو ، دارچین ، روغن ، ریحان ، زرد چوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زنیان ، زیتون ،
زیره سیاه ، سیر ، شنبلیله ، فلفل (خیلی گرم و خشک) ، فندق ، کرفس ، کشمش انگور
سیاه ( مویز) ، کلم ، کنگر ، گردو ، گل سرخ (خیلی گرم و خشک) ، لپه ، مرزه ، موسیر
، موم عسل ، نارگیل ، نخود ، نعناع ، عرق بهار نارنج ، هل
غذاهای گرم و تر عسل ، نخود ، آب آبگوشت ، گوشت بوقلمون ، شیر میش ، گوشت غاز (پرنده) ، گوشت گوسفند ، گوشت مرغ خانگی ، گوشت مرغابی و اردک ، میگو (روبیان) ، گوشت بلدرچین ، گوشت کله ، جگر ، خورشت بادمجان ، خورش قورمه سبزی ، آبگوشت به ، آبگوشت کلم قمری ، آب شور ، کره ، خامه ، روغن ، نیمرو ، تخم مرغ ، گوشت بز ،
غذاهای گرم و خشک
گوشت آهو ، شیر شتر ، گوشت شتر ، گوشت شتر مرغ ، گوشت کبوتر ، کوهان
شتر(خیلی گرم و خشک) ، گوشت گاومیش ، گوشت گنجشک ، گوشت لک لک ، نمک طعام (خیلی
گرم و خشک) ، گوشت اردک خورش فسنجان
.
میوه ها و دانه های معتدل
برگ چغندر ، برنج ، تمشک ، چغندر ، عدس ، عناب ، گرمک ، گندم ، قهوه
، کاسنی ، کاهو ، موز .
غذاهای
معتدل
شیر گاو ، گوشت کبک ، گوشت کبک دری ، کوکو سبزی ، فرنی ، کوفته ، کشک
بادنجان ، شیر برنج ، نان فطیر .
میوه ها و دانه های سرد و تر اسفناج ، آلو ، انار ، باقلا ، بالنگ ، بامیه ، خرفه ، پنیر ، خیار ، دوغ ، زردآلو ، کدو (تخم) ، کدو حلوایی ، گلابی ، هلو ، هندوانه ،
میوه و دانه
های سرد و خشک
ارزن ، ازگیل ، انار ترش ، تمبر هندی ، جو ، ذرت ، ریواس ، زرشک ،
سرکه ، سنجد ، شاه بلوط ، گشنیز گیلاس ، لیمو امانی ، لیمو ترش ، لیمو شیرین ، ماش
، نارنج ، نشاسته ، ولیک .
غذاهای سرد و تر
شیر بز ، ماست ، دوغ ، مرغ ماشینی ، قره قروت ، شیر بز ، ماهی ،
غذاهای سرد
و خشک
کشک ، گوشت گاو .
(این قانون مصرف سردی هاست : اگر پنیرمیخورید حتما با گردو خورده شود
، اگر ماست و دوغ میخورید حتما با یک قاشق چایخوری مربا و عسل خورده
شود ، اگر ماهی میخورید با خرما خورده شود ، اگر برنج میخورید با زیره خورده شود ،
مرغ را حتما با گرمی خورده شود ، و هر چیز سرد دیگر با گرمی هائی مثل عسل و خرما و
دیگر غذاهای گرم